• Dansk
 • English

Forskere

VIA University College er som uddannelsesinstitution optaget af, at reglerne om ophavsret bliver overholdt. Der er en række regler, du skal kende. Denne side er særligt rettet til dig, der er forsker på VIA.

Under de enkelte menupunkter til venstre kan du læse om ophavsret i forhold til:
 

 • Upload af dine publikationer i UC Viden
  Det er en offentliggørelse, når du deler din videnproduktion på platformen og derfor skal du være opmærksom på både dine og andres ophavsrettigheder.
   
 • Publicering
  I de fleste tilfælde overdrager du ved publicering rettigheder til forlaget/tidsskriftet, og derfor skal du være opmærksom på hvad der står i forlagskontrakten. Vær også opmærksom på ophavsrettigheder når du deler på nettet, uden at et forlag er involveret.
   
 • Plagiering og citatskik.
  Plagiering kan være en overtrædelse af ophavsretten. Undgå mistanke om plagiering, lær referencehåndtering og vær opmærksom på, hvad du kan gøre, hvis du bliver plagieret.

Team Ophavsret

I VIA er der etableret et Team Ophavsret som arbejder med at gøre det nemmere at forstå og håndtere reglerne om ophavsret. Teamet har en mailboks, hvor du kan stille spørgsmål til ophavsret. Du kan skrive til: bib.teamophavsret@via.dk