• Dansk
  • English

Deling af undervisningsmateriale

Hvad må du med din kopi?

Du må dele din kopi på et password-beskyttet intranet, hvor kun ansatte og studerende i VIA har adgang f.eks. itslearning, så længe du overholder reglerne i ovenstående tabel. Her det vigtigt at være opmærksom på om dine kollegaer har delt andre sider fra samme materiale.

I så fald skal i sikre jer at den samlede mængde ikke overskrider 20% af materialet og max 30 sider af samme materiale pr. studerende pr. halve kalenderår:

Du må aldrig dele kopier på sociale medier som Facebook, Messenger, Dropbox, mv. – heller ikke, selv om der er tale om en lukket gruppe. Det må kun ske, hvis forfatteren har givet dig tilladelse til at dele kopierne. Du må som underviser heller ikke sende kopieret materiale til de studerende pr. e-mail.

Vi anbefaler, at du ved brug af artikler fra elektroniske tidsskrifter og databaser, som VIA har abonnement på, linker eller henviser til artiklen i stedet for at dele en digital kopi. Hvis der ikke kan linkes til artiklen må du gerne dele den med de studerende på et passwordbeskyttet intranet, så længe du holder dig inden for begrænsningsreglerne i aftalen.

Du skal være opmærksom på, at der er materiale, som du aldrig må scanne. Det er for eksempel e-bøger og materiale, du finder gennem elektroniske tidsskriftlicenser som artikeldatabaserne.

Du må heller ikke scanne og dele artikler fra tidsskrifter, du har et personligt underviserabonnement eller privat abonnement på, med mindre du henter tilladelse fra ophavet.

E-bøger

E-bøger, som sælges kapitelvis, må ikke deles digitalt. Du kan tjekke om den e-bog, du påtænker at dele digitalt sælges kapitelvis på tekst og nodes hjemmeside.

Hvis e-bogen ikke sælges kapitelvis, kan du kopiere fra den digitalt, så længe du overholder begrænsningsreglerne i aftalen. Det er dog et krav, at du selv har købt e-bogen til undervisningsbrug. En e-bog du har købt til privat brug, må ikke anvendes til at lave digitale kopier til undervisningen.


Kontakt team ophavsret for spørgsmål: bib.teamophavsret@via.dk